Bra recept

Använder dessa mycket under veckan:
 
Pannkaka: 
2 ägg
4 msk kvarg ( Jag använde Valio laktosfri 0,3 % fett)
4 msk havrekli
salt

Vispa ihop till en jämn smet.
Grädda i teflonpanna i den storlek du tycker

 

Havrekliplättar
4 msk havrekli
2 ägg
4 msk lättkesella

kanel och kardemumma efter smak
Blanda alla ingredienser.Värm en teflonpanna med några droppar olivolja
klicka ut smeten matskedsvis jämna ut och stek ca 2 min på var sida
Variation använd fruktkesella

 

Tonfiskomelette
1 konserv tonfisk i vatten
2 ägg
3 msk hackad purjolök
krydda med salt o peppar

 

Dukan bröd
3 st ägg
1,5 dl kvarg
2 msk havrekli
5 msk majsmjöl
2 msk Finax psyllium (fiberhusk)
1 msk linfrö
2 msk gojibär
1 msk sötningsmedel
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt
Grädda tills brödet är gyllenbrunt, ca 10 minuter
Skär i rutor.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

duukandiet.blogg.se

Denna blogg handlar om dukandieten och om mina egna erfarenheter. Jag kommer skriva recept och tips för att du ska klara av det när du väl bestämmer dig att sätta igång Lycka till!

RSS 2.0